Vimplar till salu

måndag 28 april 2008

Publicerad på Scrappiz bloggen!

Jag hade äran att bli tillfrågad på Scrappiz om jag ville vara med och visa min skaparprocess.
Så här kommer den:


Oftast är det på helgerna som jag har tid och ork att sätta mig vid mitt pysselbord.
Det blir då mest kort som jag skapar, oftast till någon utmaning till dom två inspirationsteam jag är medlem i.
Annars blir det kort för eget bruk eller beställningar och jag har nästan alltid något som jag ska tillgodose i skaparprocessen, en speciell färg eller motiv. Det är sällan jag hinner med att göra något bara för min del. Men jag älskar utmaningar och det är oftast så jag kommer igång. Helst med tidspress också, sån är jag!

Jag brukar börja med att välja stämpelmotiv (om jag ska ha med ett sånt vill säga). Och sen sättet att färglägga det på, här har jag valt promarker som passar bra när det inte är för små detaljer.
Ibland färglägger jag bara med dom färgerna jag känner för, men då kan det bli svårt att hitta ett papper som matchar. Så här har jag plockat fram ett papper som jag vill ha och så utgår jag från det.

När jag målat klart börjar jag skära till papper och plocka fram olika dekorationer. Jag flyttar runt och provar, tills jag är helt nöjd.Nu känner jag mig klar och markerar upp med blyerts var allt ska sitta.Sista steget innebär massor med chalks (såklart). Jag rundar hörnen om jag ska ha det och sedan monterar jag. Jag avslutar med att strecka kanter och ev. stickels, 3D Gloss mm.
Det här är det roligaste momentet och det som går fortast. Då jag har haft en lång resa dit. Mitt skrivbord brukar vittna om febril aktivitet under själva fasen där jag letar dekorationer... Jag brukar ha tömt ut de flesta lådar och burkar. Men det är nyttigt också för oftast hittar jag saker som jag kanske inte alls hade tänkt på innan.

Sen brukar jag avsluta med att städa undan allt för att börja om igen. Jag måste ha en ny start för varje kort. Annars får jag inte till något alls. Det blir mycket plockande, men det är faktiskt halva nöjet!
och så här blev det färdiga kortet.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar liten flicka , önskar att jag vore hon .
JA, det är helt otroligt vad fint det blev , men det är ju du
Kram Britta

ulrika_m sa...

Jag gillar skarpt din stil, och det här var ju jätteroligt att få se hela processen och hur underverken skapas! Tack för att du delar med dig och TACK för all inspiration! :)