Vimplar till salu

lördag 16 augusti 2008

Mandelskorpor

Har fått en förfrågan om receptet på mandelskorporna jag bakat. Och det kanske är fler som vill ha det, så här kommer det:

Italienska mandelskorpor

Till 75 skorpor:

200 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl strösocker
3 st ägg, stora
7 dl vetemjöl , (420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, finrivet skal

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.2. Rosta mandeln med skal 5-10 minuter. Passa noga. Hacka den grovt.3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg.5. Forma 3 längder på mjölat bord. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100°.6. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills de känns torra.

Nu ska jag göra mig iordning för bröllop, det kommer inte att bli lätt då jag är dunderförkyld. Rödmosig av feber och näsan alldeles söndersnyten... Men som tur är så ska ju inte jag stå i centrum idag.

Denna dumma förkylning har gjort att jag bara tittar på mina pysselsaker, fast jag längtat så på semstern. Har så många projekt pågång, tur att jag har en semstervecka kvar!

Ha en riktigt skön helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för reseptet o hoppas att det blir en bra dag , trots din förkylning .Ta mycket kort så jag får se sedan
Britta

Anonym sa...

Det där receptet bara måste jag prova, tackar så mycket!

Muffin sa...

Smarrigt - det måste jag bara prova! Tack :o)