Vimplar till salu

söndag 14 juni 2009

Utflykt!

Så var det dags igen att utforska närområdena... Varje år så åker vi på små utflykter och igår fick vi följa med Syster med familj till Riseberga Kloster. En utflykt jag gjort sen jag var liten med mamma och pappa. Jag älskar känslan att det för flera hundra år sedan levde och arbetade människor här. En magisk plats!

Kan man vara trädfeteshist...? Isåfall är jag det, kan inte få nog av dessa mäktiga ting som sträcker sig långt upp i skyn på kraftiga uråldriga stammar.

En liten besvikelse dock var att Amfiteatern inte riktigt såg ut som jag minns den från barndomen... Numer spelas det teater här på sommaren, och det är väl inga fel med det. Men så dom hade förstört... Stora leriga vägar i skogen där pilgrimsleden ska gå och massor med nybyggnationer... Hmmm, jag hade nog sett att det fick stå orört, men det är jag det!
Söta barnaskaran som blir "utvingade" på diverse äventyr, för att dom ska förstå den svenska historien och värdesätta vårat liv i nutid.


Vi stannade även till vid Tångeråsa träkyrka som funnits sedan 1300-talet. Vi fikade medhavda äggsmörgåsar och nybakta hallonmuffins. Allt medan vi studerade en pågående vikingafest i bygdegården. Mätta och belåtna var vi bara tvungna att utforska Sankta Marie Källa, en offerkälla om finns omtalad i texter sedan 1600-talet. Spännande att känna historiens vingslag!
Vad har ni gjort i helgen?

3 kommentarer:

Muffin sa...

Låter som en härlig utflykt, vad mysigt. Jag är som du - galen i träd, de är så mäktiga och vackra.
*kram*

leia sa...

Vilken härlig utflykt ni har haft! Själv har vi haft barnkalas i helgen med en inlånad hoppborg i megaformat i trädgården. Gissa om det var uppskattat =) Hinner jag lägger jag upp bilder i bloggen ikväll.

Kramelikram på dig
Veronica

Britta sa...

Vilken härlig utflykt ni gjorde..
Ha det bra i veckan , hoppas att allt flyter på .. jag ska på egna utflykter,,

kram B-M