Vimplar till salu

måndag 3 augusti 2009

Borås, tak och mandelpotatis...

Denna sommar var ingen semesterresa bokad utan vi hade bestämt oss för att satsa på takrenovering. Men tre dagar kopplade vi bort taket och förlustade oss, vi kunde inte valt sämre tre dagar vädermässigt men vi hade kul ändå. Tak måste man byta när solen skiner så då fick det bli så här. I onsdags var vi på Skara Sommarland som jag skrev i tidigare inlägg men där blev det inga foton tagna då vi befann på olika platser hela tiden.

I tosdags begav vi oss till Borås och tog in på hotell. Detta är utsikten från vårat rum, lite regnigt och grått. Men på kvällen trängde solens strålar igenom det tjocka molntäcket och gav oss en fin kväll på stan. Det var sommartorsdag med musik på torget och alla affärer var öppna till 22.00, mysigt. Vi gick på bio också och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen.

Fredagen spenderade vi på Borås Djurpark och trots regnet såg vi djur i alla hägn utom ett.

Savannen var nog favoritstället och såklart aporna.

Mathias har rivit bort, isolerat och byggt nytt tak helt själv, han är värd en eloge. Den enda hjälp han haft är våra två duktiga söner ( japp, vi praktiserar barnarbete;). Dom har slitit med att frakta ner dom gamla pannorna och på den sista takbiten vågade tillochmed höjdrädda Måns sig upp på taket.


Sen har vi haft skördedag idag, kommer ni ihåg att norrlänningen planterade gamla mandelpotatisar i sandhögen brevid uthuset? Här ser ni resultat och då har vi bara skördat några plantor! Mums!

Måste Tacka er så mycket för era kommentarer om mina alster! Jag blir så rörd att ni tar er tid och ork att kommentera. Jag läser alla kommentarer, ibland två gånger ;) Men är så dålig på att kommentera tillbaka, slår mig själv på fingrarna och ska bättra mig!
Önskar er ett soligt augusti!

6 kommentarer:

Mill@n sa...

Du är värd allt och lite till! Idag har jag länkat till dig som tack för all ispiration i allmänhet och den med mycket kraftpapper i synnerhet. You rock!

Regnet är för trist när man tänkt sig sol och salt bad på semestern... men det blir mer pyssel iaf ;o)

Pysslingen sa...

Mmmm... så gott med mandelpotatis... med en liten smörklick... blir ju avundsjuk ju! Jag får väl köpa mina egna istället, fast blir ju inte lika gott.

Tack för all inspiration du ger.

Helen sa...

Vilket sammanträffande, vi var också i Borås dessa dagar!

Joel & Johanna sa...

Den där Mathias är guldvärd!!! Ha det så syns vi Kram Johanna

Anna sa...

Oh, så mycket fint du gjort sedan jag var här sist!!!

Hoppas att ni hade det skönt här i min lilla stad Borås! Regnet är ju vanligt förekommande så det får man på köpet :)

Ha det så gott!
KramKram Anna

Anonym sa...

Hej!

Jag blir lycklig när jag läser din blogg!! Tack!
Kram Margareta