Vimplar till salu

torsdag 8 december 2011

Pyssla med barn

Det är lite trögt här på bloggen, hoppas att det ändå hänger några läsare kvar här fast det har blivit glesare med inlägg. Massor att göra så här i juletider, både hemma och på arbetet.

Jag tänkte dela med mig av en radda pysseltips igen, har delat dessa på min fb sida men tänkte att ni andra kanske vill se med. :)

Först ut är lövräven, man använder lönnlöv som huvud och björklöv eller andra smålöv som öron. Lite sent nu kanske när snön har hittat till större delar i vårat land, men ändå. Tipset har jag snott från Skapligt Enkelt!


Måla teckningar med glaskulor. Superkul ;) och enkelt för barn (och vuxna) i alla åldrar.


Dekorera ljus på olika sätt. Dessa ljus har mina dagbarn gjort med färdiga rubons från Panduro. Plättlätt!


Under en promenad hittade dagbarnen frön från en Blodbok som dom ville pyssla med. Vi trädde upp dom på stålträd som vi sen formade till hjärtan.


Advenststjärnor av toarullar. Ett pyssel som var både enkelt och roligt och resultatet blev så fint! Jag har hittat tipset här.


Tillsist visar jag en bild från mitt köksbord. Finaste porslinskålen har fått inneboende i form av vita hyacinter inrullade i Kraft Glassine från Tim Holtz.

Önskar er en fin dag!

4 kommentarer:

Miss Cutiepie sa...

Vad fina hyacinter! Men en fråga bara, hur vattnar du dem? Jag funderar på att göra ngt liknande men vet inte hur jag ska gå tillväga. Älskar dina pyssel för barn tips :)

Rimna sa...

Tack så mycket för fin respons!

Hyacinter behöver inte så mycket vatten. Jag bara slår på några droppar i pappret. Och eftersom det nästan är en vaxad yta på pappret funkar det fint! Nu har dom stått i nästan 2 veckor och dom blommar så vackert.

Anonym sa...

Åh... vad jag gillar ditt ord Plättlätt!! Allt är mycket fint och kul också,tack.
Tack för sällskapet i Falköping.
Kram Kerstin (Veronicas faster)

Lillmyran sa...

Tack för att du delar med dig av pyssel med barn. Det ger mig tips och ideer. Jättekul att se allt fint de gör. :)