Vimplar till salu

onsdag 25 juli 2012

Bondkakor



Att bara småkakor är nog det bästa jag vet! Det går fort och man kan variera dom i oändlighet och sen smakar dom så mycket bättre än köpta.

Bondkakor är en storfavorit, med smak av smörkola passar dom utmärkt till en helt vanlig kaffe med mjölk. :)


Bondkakor    ca 70st

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 50 g grovhackad sötmandel
  • 200 g smör eller margarin
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
  2. Rör ut bikarbonaten i vatten i en bunke.
  3. Skär matfettet i kuber.
  4. Tillsätt alla ingredienser till bunken och arbeta ihop till en deg.
  5. Dela upp kakdegen i två bitar och forma till rullar, 4 cm i diameter.
  6. Rulla in dem i plastfolie och lägg i frys eller kyl någon halvtimme så att de blir kalla och hårda. Då blir degen lättare att skära i 0,5 cm tjocka skivor av kakdegen som gräddas till bondkakor.
  7. Grädda kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper tills bondkakorna fått guldgul färg, 5-7 min.
Receptet hämtat från boken - Sju sorters kakor

3 kommentarer:

Jill sa...

Takk snille du, jeg bare elsker dine resept!!
Disse skal jammen prøves bare jeg blir ferdig med denne nattevaktsrunden :)
Håper du har det bra
Klemmer

Anna sa...

Mums vad gott! Jag älskar småkakor. Så det här måste provas. Tack för att du delar med dig.

Kram Anna

MaRyKaY sa...

wow those look yummy. I want a taste. hahaha great looking