Vimplar till salu

fredag 8 februari 2013

Pyssla med barn


Dom lite äldre barnen i min barngrupp ville pyssla en dag och vi kom på att vi skulle sy den första bokstaven i våra namn. Vi ritat upp kors på väven så blev det enkelt att följa.Utav broderierna sydde vi små kuddar som passar bra i docksängen tex.Vi är några dagmammor som träffas två dagar i veckan i en lokal. Där har vi begränsat med utrymme och material så där får vi verkligen tänka till för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för barnen. Maskeringstejp har vi mycket kul med, lätt att ta bort efter dagens slut och lämnar inga märken.

Vi brukar tejpa upp både bilvägar och andra roliga saker. Just denna dag tejpade jag upp fyrkanter och trianglar i en stor cirkel. Vi lärde oss då olika former och sen ville barnen hoppa i formerna och då införde vi räkning också. Barnen tycket det var jätteroligt!Igår ville några av barnen pyssla fågelholkar då vi pratade om hur fåglarna har börjat kvittrat och bygga bon.

Ni som har hängt med mig ett tag vet min förkärlek för toa/hushållsrullar ;) Det är verkligen ett superbra material som man kan använda till mycket. Sen är det alltid en nöt att knäcka för oss dagmammor att komma på pyssel som passar hela barngruppen. Man kan ju dela upp barnen också men det är så trevligt att sitta tillsammans och så får dom små barnen mycket viktigt med sig från dom stora som visar. Och dom äldre barnen lär sig empati och att hjälpa till.


Vi stansade ut hål i en toarulle som vi målade. Sen fäste vi en platta i botten och stansade ut en större cirkel som fick bli tak. Fäste ett snöre så dom kan hänga fint och därefter dekorerade vi dom. Glasspinnar blir för övrigt ett utmärkt staket ;)

Önskar er en fin helg!

3 kommentarer:

Maritha sa...

Åhhhh fågelholkarna är bara föööör söta!! Tack för tipset...=)

Kraaaam

Jonna sa...

Åh så söta fågelholkar! ♥ Gillar verkligen att du delar med dig att jobberfarenheter också, det inspirerar och visst finns det så mycket kul och bra man kan göra! :D Själv jobbar jag i en barngrupp med 18 st 3-6åringar, och bra idéer går alltid åt! ;)

Anonym sa...

Men åh så söta! Sånna tror jag att vi ska försöka oss på att göra här hemma också, jag & barnen:) Superfina verkligen!