Att bara småkakor är nog det bästa jag vet! Det går fort och man kan variera dom i oändlighet och sen smakar dom så mycket bättre än köpta.
Bondkakor är en storfavorit, med smak av smörkola passar dom utmärkt till en helt vanlig kaffe med mjölk. :)
Bondkakor ca 70st
- 5,5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 msk sirap
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk vatten
- 50 g grovhackad sötmandel
- 200 g smör eller margarin
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
- Rör ut bikarbonaten i vatten i en bunke.
- Skär matfettet i kuber.
- Tillsätt alla ingredienser till bunken och arbeta ihop till en deg.
- Dela upp kakdegen i två bitar och forma till rullar, 4 cm i diameter.
- Rulla in dem i plastfolie och lägg i frys eller kyl någon halvtimme så att de blir kalla och hårda. Då blir degen lättare att skära i 0,5 cm tjocka skivor av kakdegen som gräddas till bondkakor.
- Grädda kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper tills bondkakorna fått guldgul färg, 5-7 min.
Receptet hämtat från boken - Sju sorters kakor
Takk snille du, jeg bare elsker dine resept!!
SvaraRaderaDisse skal jammen prøves bare jeg blir ferdig med denne nattevaktsrunden :)
Håper du har det bra
Klemmer
Mums vad gott! Jag älskar småkakor. Så det här måste provas. Tack för att du delar med dig.
SvaraRaderaKram Anna
wow those look yummy. I want a taste. hahaha great looking
SvaraRadera