...vad kul att så många har hittat hit!!!
Några har frågat om receptet på mina choklad och cashewrutor, så här kommer det:
Cashew och chokladrutor
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösöcker
1½ dl kakao
1½ dl ljus sirap
3 ägg
150 g saltade cashewnötter
2½ dl vetemjöl
chokladglasyr
200g mörk choklad minst 70%
2½ dl vispgrädde
1 tsk smör
1. Värm ugnen till 175 grader
smörj och bröa en liten form 30*40cm
2. Vispa smöret och sockret ljust och poröst. Vispa i kakao och sirapen, och sedan ett ägg i taget under vispning.
3. Vänd ner nötterna i mjölet, och blanda ner i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, den ska vara kladdig inuti. Låt svalna helt.
4. Hacka chokladen, koka upp grädden. Ta pannan från värmen och rör ner i chokladen och smöret. Bre över den släta glasyren över kakan och låt det stelna.
5. Skär i bitar.
Lycka till med bakandet!
2 kommentarer:
Hmmm, kul med ett nytt kakrecept. Jag är oerhört svag för chokladkakor...
Mums! Det låter gott. Får jag nog testa till jul!
Skicka en kommentar