Vimplar till salu

tisdag 16 september 2008

Receptkort


Nu har jag fått recepten från en brödswap som jag var med i på SSB.
Så nu kan jag lägga ut den här också. En lite rolig grej är att den lilla etiketten är en riktig sockerkupong från år 1919. Man hittar så mycket roligt på loppisar!
EDIT: Har fått en fråga av Nina om bröden är goda, och jag väljer att svar här då det är kanske fler som vill veta. Detta recept har jag fått av min mormor och det blir ett slags finskt tunnbröd. Det är magiskt gott att smöra brödet när det fortfarande är varmt och gärna med en god ostskiva eller två på! Jag bakar gärna detta bröd på lördagmorgon då man kan njuta av frukosten länge. Ingen jästid behövs utan det går snabbt och lätt.

4 kommentarer:

Cicci sa...

Så läckert med sockeretiketten.

Anonym sa...

Du hade gjort ett så underbart fint receptkort! Du är bäst...:D

Kram
Helen

Nina sa...

Vad fint! Låter intressant det där brödet - är det gott? :P

Anonym sa...

Jag kan också intyga att Rieska är underbart gott bröd. Min mormor bakade alltid detta när vi besökte henne i finska Lappland :)