Vimplar till salu

tisdag 4 november 2008

Tisdags funderingar...

Måste förtydliga en del saker...

Granen som jag skapade för ett tag sedan är inte mitt eget påfund. Den är en produkt av att jag inspirerats från någon blogg. Kommer dock inte ihåg från vilken tyvärr...

Jag inspireras av så mycket när jag surfar runt bland bloggar både svenska och utländska.
Hoppas att jag inte sårat någon med min framfart... Och jag funderar starkt på att sluta kolla runt hos andra med risk för att kopiera någon. Försöker att alltid hänvisa till var jag hittat inspirationen men även jag gör fel...

Med det i åtanke börjar jag även att fundera vilket syfte min egen blogg har... För allt jag vill när jag lägger upp saker här är att människor ska få ta del av och inspireras av det jag gjort.

Skriv gärna era tankar och åsikter kring detta, antingen som kommentar eller maila mig på [rimna_75@hotmail.com] utan klammrar.

EDIT: Det är Åsa/Badanka som inspirerat mig.

9 kommentarer:

Carolina sa...

Fast sådär är det ju med allt. Man hittar idéer lite varstans, tar till sig en del, modifierar till nåt annat osv. Jag tror inte att det är Åsa/Badanka som gjorde ursprungsgranen heller, med tanke på att det hos Splitcoast gallery finns en hel kategori med såna granar! Men det är väl bra att ge cred till den person man själv lånat idéen ifrån.
Själv brukar jag spara ned inspirationsbilder med namn som hänvisar till var jag såg idéen. Typ din syskon-LO som ligger i en inspirationsmapp med namnet syskon_rimna =)

Kram Carolina

ulrika_m sa...

NEJ! Sluta inte surfa! Bloggsurfning är min absolut största inspirationskälla, och det är nog snudd på omöjligt att hitta den ursprungliga källan till allt. Vet man var man har sett nåt så är det ju tjusigt att hänvisa dit, men det är ju ingen garanti för att det är originalidén!

En del av charmen med scrapbooking tycker jag är just generositeten med idéer och skapande, och faktum är att det sällan blir precis likadant som "originalet" utan med dina händer och ditt hjärta så blir det något alldeles eget, lite "Rimnifierat" liksom.

Du är jätteduktig och jag blir sååå inspirerad av dig. Har säkert snott nån idé från dig nån gång, konstigt vore väl annat!

leia sa...

Håller med tidigare inlägg, man kommer sällan på något helt själv utan inspireras oftast av någon annan.
Själva tanken med att visa sina alster på någon blogg/forum är väl just att min VILL inspirera andra? Det är i alla fall min uppfattning.

Självklart ska men ge credd till den som äras bör men jag kan erkänna att jag inte alltid har koll på vart jag har läst eller sett allt som snurrar runt i mitt huvud =)

Så snälla Anna-Maria, fortsätt förgyll min gråa vardag med dina underbara saker.

KRAMELIKRAM Veronica

Ilus sa...

Ibland tycker jag att det är lite överkänsligt detta med att säga var man hittat inspirationen... Klart att man blir påverkad när man bloggsurfar och hur ska man kunna veta var man hittat sin inspiration om man inte har ett supersäkert sätt att sortera som inspiration! och det finns inte!

Fortsätt att inspirera och gör snygga grejor!
/Maria

~Sannasmamma~ sa...

Om man vill ha sina saker ifred så lägger man inte ut dom så hela världen kan se ;)
Det är ju det som är vitsen med att blogga, och läsa bloggar, att inspireras!! =)

Åsa/asamia sa...

Om man visar sina saker, får man räkna med att människor inspireras, det är ju därför vi visar varandra - själv skulle jag enbart bli glad om jag lyckades inspirera nån annan att skapa. Skapa är balsam för själen, och det önskar jag att alla människor fick göra.
Jag kikar också ofta i andras bloggar, hittar saker här och där - kommer inte alltid ihåg var när jag väl gör nåt liknande sen. Kommer jag ihåg, länkar jag, kommer jag inte ihåg så får det va...och jag hoppas och tror att ingen som kikar på min blogg tror att jag själv hittat på ALLT jag gör, för så är det inte. Man inspireras ju av allt man ser och hör....hela dagarna.
Sluta inte blogga el kika runt - det är ju med glädje man ska kika runt för, och det ger så mycket!
*Kram*

Myran sa...

Jag håller helt med Sannasmamma, om man inte vill inspirera andra och riskera att det man själv gjort "kopieras", så ska man förstås inte blogga dem heller. Jag använder min blogg dels som en dagbok, more or less, men också för att visa, och förhoppningsvis inspirera andra. Jag inspireras också glatt av andra människors alster, och vet jag varifrån jag fått det, så länkar jag/hänvisar dit, men det är inte alltför ofta. (Tyvärr, jag önskar jag var mer välorganiserad...)

Jag blir heller inte upprörd om någon använder min idé och sedan inte talar om att den kom från mig - det är inte ens ett bekymmer. Däremot skulle jag förstås inte uppskatta om någon tog mina foton, och använde/hävdade att det var deras egna - och därför är jag också mer försiktig med dem.

Det här är jag sa...

Håller med föregående talare i detta ämne! Jag snodde i så fall iden av dig och i så fall får man väl göra varumärke av den i så fall om man inte vill att andra inspireras.
Som de andra skrev det är väl det somär meningen med vårt bloggande och DT:ande att inspirera andra.
Hur många av oss använder inte hjulet utan att det för den skull var någon av oss som uppfann det???
;-))
Nää den som inte tål att kopieras ska inte lägga ut sina saker. Jag själv skulle bli smickrad om någon tyckte jag gjorde så fina saker att de vill göra samma ....

KRAM på dej och fortsätt att inspirerea oss!!

NetteR sa...

Vill man ha "sina" skapelser eller idéer eller vad det nu må vara för sig själv... ja då bloggar man inte om det tycker jag i alla fall. Eller bloggar man bara för att fylla sitt ego?!
Pappersgranen som du gjort så fint har jag sett i någon utlänsk tidning för något år sedan men inte tycker jag din gran är mindre intressant att se på för det. Älskar att titta på dina verk som du delar med dig av :)