Vimplar till salu

tisdag 29 september 2009

WCMD och blogcandy hos Inkido


Ni har väl inte missat att Inkido firar WCMD! Dels med en blogcandy som ni kan vara med i redan nu och på lördag med en tävling ni inte vill missa! Fina priser att vinna!

Vintertid med Melissa Frances

Fått härligt Melissa Frances material av Camilla på designat att skapa av. Det blev en vinterlayout om skridskoåkning på våran närliggande sjö.
Mysiga stämplar från Inkido smyger sig in här och där.

Utförlig materiallista hittar ni i designats blogg.

Ni underbara människor som kikar in här och lämnar kommentarer som värmer, Tack!!!

måndag 28 september 2009

Lite kurstankar...

En del av kanske kommer ihåg att jag håller kurser i kortmakeri ihop med Jenny på Stellas och det är så kul! Har endast haft två kurser än så länge, och längtar efter nästa!
Det tar himla mycket tid att fundera på hur man ska lägga upp kursen men när man ser deltagarna skapa är det mödan värt.
I helgen var jag till en liten affär och hittade dessa burkar eller pennställ och kom på att dom blir perfekta att ställa fram på kursborden. Dom var fina från början, men jag kunde inte låta bli att piffa till dom lite. Tycker dom blev som små karameller! Har använt material från Basic Grey´s nya serie Eskimo Kisses, älskar färgkombon! Allt material på burkarna hittar ni hos Stellas.
Ha en fin vecka!

söndag 27 september 2009

Live out Loud!

I mitt senaste DT brev från Paula och netha stod det att dom skickade med en stämpel som var en utmaning. Jag är beredd att hålla med... Denna typ av stämplar är jättefina , men jag får alltid lite hjärnsmälta när jag ska skapa med dom. Här har jag valt att stämpla motivet dierkt på ett sjökort och sedan avärtat ner det ordentligt.
Utförlig materiallista hittar ni i PaperMaze bloggen.

fredag 25 september 2009

Sukkersött #54

Kan ni tro! Det är fredag igen och såklart dags för en ny utmaning från oss på Sukkersött. Denna gången ska ni skapa efter en skiss. Mitt kort blev ett färgstarkt avlångt kort till en liten kille som snart fyller 2 år.

Visst är han söt lilla Skoober från Doddle Factory, faktiskt inte så olik födelsedagsbarnet ;)

Ha en fin helg!

torsdag 24 september 2009

Let it snow...

Här har jag återigen lekt med distressdynorna och fått till en mer vintage look. Gamla boksidor är perfekta till julkorten och jag har även klätt ett chipboardhjärta med det.
Utförlig materiallista återfinner ni i PaperMaze bloggen.
Önskar er en fin dag!

tisdag 22 september 2009

Teresa Collins ♥ Turkost

Varning för långt inlägg!
Fick ett underbart turkost paket av Camilla med mönstrade papper från Teresa Collins. Jag skapade en layout efter Petras siss och vred den ett kvarts varv. Ni glömmer väl inte bort att skicka in era tolkningar. Ni kan vinna en gäst DT plats!
Layouten handlar om sonens blåa ögon och jag försökte hålla den lite ruffig. Men kunde inte låta bli att placera ut några genomskinliga hjärtan här och där. Har gjort en "Malena" och stämplat på OH-plast för att kunna justera placering av motivet.

Funderade ett tag på hur jag skulle fästa hjärtanen utan att limmet skulle synas... Så det blev den kära symaskinen.


Nästa alster jag skapade blev ett litet häfte innehållande rutor för skissritning. Idén till denna hittade jag hos Kristina Werner där kan ni även ladda ner en pdf för pappren med rutorna.


Såhär ser insidorna ut, perfekt att ha med sig i handväskan och skissa ner ner idéerna pockar på.
Sen har jag funderat på alla förpackningar som finns i denna hooby och hur man kan återanvända dom. Jag gillar före och efter bilder så nu kör vi!

Före

Efter
Det blev en ask punchpraliner, vem blir inte glad av att få det!


Före


Efter
Ett receptkort med kryddpåsar, en perfekt present till någon som gillar att baka.


Tillsist blev ett litet minikort som passar bra i en blombukett till en kär vän.
Hoppas ni orkade hänga med hela vägen och jag inspirerat er!
Allt material hittar ni hos Designat och utförlig materillista hittar ni som vanligt på Designats blogg









måndag 21 september 2009

Liten gåva i influensatider

Såhär i influenstider kan det vara trevligt att tänka lite extra på sina medmänniskor. Kanske lägga en liten påse halstabletter i brevlådan för att visa att man tänker på dom.
Jag har återanvänt en förpackning som det varit en nålsnurra i och fyllt den med halstabletter och dekorerat enkelt.
Utförlig materiallista hittar ni i PaperMaze bloggen.
Ha en fin dag!

söndag 20 september 2009

Jingle Bells...

Just nu bara ramlar det in nyheter hos PaperMaze. Kolla in denna fina justämpeln, bara att stämpla och färga in med distressdynor så är det klart! Perfekt till julkortstillverkningen som stundar. Utförlig materiallista finner ni i PaperMaze blogg.
Önskar er alla en skön söndag!

fredag 18 september 2009

Sukkersött #53



Fredag igen och en ny utmaning till er från oss i Sukkersött´s gäng. Nämligen att dekorera en skrivbok och man får inte använda sig av Bind it All. Jag köpte en vanlig liten bok på Panduro och altrade den.
Vi i teamet har blivit sponsrade med stämplar från Unik Hobby och jag fick en tuff stämpel med en skateboard kille. Det blev en klotter och kludd bok till min son Max. Har även fått dit några lappar som suttit på nyinköpta jeans till sonen.
Trevlig helg!

Mandelpotatis

Ni som kikar in här lite då och nu känner säkert igen skålen med nyskördad mandelpotatis. Jag var bara tvungen att scrappa det fotot och passade på att göra det till Inkidos vecka med skördetema.

Materialet är från Inkido såklart och utförlig lista hittar ni på Inkidobloggen.

Som kuriosa måste jag berätta att denna layout blev framröstad vinnare vid Linköpingsträffen, Tack så mycket tjejer!!!

tisdag 15 september 2009

Grattis

Fått hem ett härligt paket från PaperMaze som jag var tvungen att sätta tänderna i direkt. Har testat att färglägga med torrchalks vilket gav ett fint och mjukt utseende, tyvärr syns det inte så bra på fotot.
Utförlig materiallista hittar ni som vanligt i PaperMaze´s blogg.

Ha en fin dag!

Spökhus...

Fick ett Halloween paket av Camilla på Designat med papper från Nikki Sivils. Har länge velat altrat en husstomme från DoodleBug så nu passade jag på.

Det var superpilligt och tog mig en hel dag men skoj var det!

Fladdemusblommor och mesh som gardiner. Häxan har dykt ner i skorstenen och spöket säger BU!
Utförlig materiallista hittar ni på Designats blogg.
Ha en fin dag!

lördag 12 september 2009

En burk choklad

I scrapvärlden finns det oerhört mycket fina förpackningar och burkar. Här har jag tagit hand om en burk som det varit blommor i. Tack Jeanette för burken! Lite papper och dekorationer och man har en fin personlig present. Allt material kommer från PaperMaze.

Utförlig materiallista hittar ni i PaperMaze blogg. Glöm inte att kolla in alla fina nyheter som kommit in till butiken.

Ha en fin helg!

fredag 11 september 2009

Sukkersött #52

Fredag igen och dags för en ny utmaning hos Sukkersött. Denna vecka har vi en otrolig vinst från Inkido i potten! Även vi i inspirationsteamet har fått läckert material från Inkido att leka loss med. Vi har alla skapat ett kuvert med tillhörande kort och två tags med jultema.
Kuvertet valde jag att dekorera stilrent så den fina stämpeln fick ta plats.

Insidan av kuvertet fick gå i samma stil. Dessa färdiga konvolut från Inkido är så lätta att jobba med och det blir ett så fint resultat då det riktigt gnistrar om cardstocken.

Samma stil på kortet, det behövs inga krussiduller när man har så fina stämplar att jobba med. Lite distresser och dekorationer i form av järneksblad och sammetsröda pärlor som bär.


Här ser ni den fina stämpel lite närmare.



Mina två tags blev ett potpourri av detaljer för att skapa en julstämning. Tags är verkligen roligt att jobba med och Inkidos fina färdiga gör det inte sämre.


Den vänstra tagen består av min favoritserie av mönstrade papper från Inkido. Älskar kombinationen rött och turkost! Notpappret är också en Inkidofavorit som jag rullat ihop och fäst med ett band. Har gått lös med guldembossing, och slaktat ett armband för att få till där lilla extra.


Den högra tagen lyser mönstrade papper med sin frånvaro, här har jag istället fokuserat på att använda stämplar. Har försökt bygga upp ett collage av stämplar. Embossade lite här med men i glittrigt ljusblått. Fler smyckesdetaljer och glittrande strassstenar.
Nu är det fredag, tjihoo!!!

onsdag 9 september 2009

Ännu ett alster från träffen...

Denna gjorde jag till den monokromatiska layout utmaningen. Färgen är svart men det var knepigt att fota denna. Så häftiga fjärilar såg vi på Fjärlishuset när vi var där för några helger sedan.



Blomman är en slaktad gardeina och som mitt har jag embossat en knapp så den skulle bli svart. Mönstret i papprena är egentligen vita men som jag distressat med Black soot dynan. Lyktstolpen fick vara med på ett hörn här också ;)

Ha en härlig onsdag!

tisdag 8 september 2009

En layout med material från designat!

Skapade en layout i helgen till en skissutmaning på träffen och använde mig av endast material från designat. Älskar detta cardstock i kraft som är lite mörkare och tjockare.

Tillämpade det gamla knepet; kladda med akrylfärg för att framhäva titeln.

Någon symaskin fick inte plats i min träffpackning så då fick jag nöja mig med pennan. Men det ger en fin effekt ändå.

Denna layout kammade också hem en vinst! Jag kom hem med inte mindre en 6 vinster, men en av dom var en lottvinst. Så jag är mer än nöjd och har nästan inte landat ännu!

Ni måste kolla in allt det nya som trillar in hos designat!!
Särskilt julstämplar och papper från INKIDO, mums!

Edit: Har fått en del frågor angående lyktstolpen som dyker upp snart på varenda alster jag gör. Den är så fin och användbar och är en Quick Kutz die. Kan även tipsa om att den snart finns att köpa hos Designat och jag vet att den finns/funnits hos Stellas.

måndag 7 september 2009

Ett par kort...

...från träffen i helgen. Det första är från kittävlingen och vet ni jag tog hem en vinst!

Detta kort gjorde jag till den monokromatiska kortutmaningen. Hu så svårt jag tycker att det är att skapa sådana alster.

Kunde inte hålla mig från att köpa dom nya Miss Anyas från Scraplagret, dom är som ett gift!

Härlig helg i Linköping!

Vilken upplevelse det är att träffa likasainnade! Massor med goa tjejer som man kan prata scrap med. Lycka! Jag hann med att göra 4 layouter och 4 kort.
Snabbscrappat som bara den, jag var tvungen att lämna in något till alla tävlingar som var och denna tog en halvtimme att få ihop. Det fick bli mitt bidrag till kittävlingen lo utmaningen.

Smack, smack så skönt att bara smacka dit allt och inte tänka så mycket.

Dessa små blomsterpölar är Zarahs fel ;)! Älskar hennes layouter och hämtar mycket inspiration från den makalöst duktiga tjejen.
Tack Linköpingsgänget för en urkul träff!!!
Tack mina söta bordsgrannar, ni skämde bort mig totalt!!!
Tack Camilla på Designat för helt makalösa DT-paket! Det kliar rejält i fingrarna nu!
Önskar er alla en fin vecka!

fredag 4 september 2009

Sukkersött #51

Så var det fredag igen och dags för en ny utmaning från oss i Sukkersötts gäng. Denna gång handlar det om maskning. Minst 3 stycken motivstämplar ska maskas på ditt alster.
Jag har maskat ihop en ram och två motiv från hÄnglar och stÄnglar och färglagt med distresser. Det blev ett enkelt upplägg då jag ville låta motivet få ta plats. Hoppas du blir inspirerad och hakar på!
Önskar er en fin helg!

torsdag 3 september 2009

Nya stämplar hos PaperMaze

Fick en härlig stämpel från PaperMaze med en tjej på cykel. Jag kombinerade den med ett antal textstämplar, tyckte det blev ett friskt och krispigt kort med fokus på livsglädje.
Allt material hittar ni hos PaperMaze och glöm inte kolla in alla läckra nyheter som droppar in.