Vimplar till salu

torsdag 12 april 2012

Pyssla med barnHoppas att ni har haft en underbar Påsk. För mig är nu vardagen åter här och jag tänkte bjuda er på lite pyssel som vi har gjort.

Ett av mina dagbarn gillar Cars/Bilar och ville försöka göra en pokal. Så vi plockade fram lite material och en limpistol och han blev så nöjd över resultatet.Sen måste jag bara tipsa om Panduros serie Shanes Magicals friends. Mollu älskar dom och hon gillar även att titta på inspirationsfilmerna. Tänk att "skräp" kan bli så fint!Något som mina dagbarn gillar att göra så fort det är så varmt ute att man inte behöver vantar är att måla med vatten. Perfekt sysselsättning, dessutom kan man öva på bokstäver och siffror. Vatten är alltid KUL!


Hittade en rolig materialsats som barnen satte ihop. Man kan ju göra egna varianter med flirtkulor. Passande pyssel till vårens studerande av insekter.Dom äldsta barnen hos mig brukar få göra ritningar på det dom vill pyssla eller bygga innan dom börjar, ett steg i att tänka tekniskt. Så här har ett dagbarn ritat en ritning med alla delarna och hur många av varje hon behöver. På baksidan ritade hon även hur den skulle se ut färdig.

Önskar er fina pyssliga vårdagar!

1 kommentar:

Mona sa...

Hej Det är alltid så roligt att se ditt pyssel med barnen det älskar jag verkligen barn är så fantastiska när de skapar.
Ha det så gott
Mona