Vimplar till salu

söndag 9 september 2012

Äppelkaka



3 ägg
250 g socker
120 g mandelmassa
Rivet skal från en citron
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
ca 4 äpplen
ev. toppa med kanel, pärlsocker och hackad mandel

1.Vispa ägg och socker. Grovriv mandelmassan och finriv citronskalet.
2. Rör ner marsipan, citronskal och vaniljsockret.
Smält smöret och rör ner i smeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Vänd ner försiktigt i smeten.
4. Klä botten av en springform ca 24cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Skala äpplena och skär i klyftor. Lägg tätt över kakan.
Toppa ev. med kanel, pärlsocker och hackad mandel

Grädda i 170grader ca 1 timma.

Mums!

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Kakan ser god ut, mums!
Ska prova att baka den! Tack för inspirationen!!