Vimplar till salu

fredag 28 september 2012

Man tager vad man haver soppa


Jag tog:
10 potatisar
3 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
en halv rotselleri
4 fiskfiléer 
en skvätt grädde
1 stor klick cremé fraiche
grönsaksbuljong
fiskbuljong
vitpeppar
2 liter vatten
hackad dill
en klick smör att fräsa purjolöken och morötterna i.

Efter att ha fräst purjo och morot lätt i smöret, häll på vattnet och när det kokat upp stoppar man ner allt utom fisken, grädde, cremé fraiche och dill. När grönsakerna nästan är klara så reder man med grädden och cremé fraichen och fisken som är skuren i lagom ätbara bitar. Låt det koka upp och dra sen från plattan. Toppa med dillen och servera med ett gott bröd.

Denna soppa fick tummen upp av mina dagbarnen. Tomma tallrikar och kommentarer som -detta var det godaste jag ätit! En soppa vi garanterat kommer äta igen.

Detta recept räcker till 6 barn och 4 vuxna + ev. en matlåda ;)

Inga kommentarer: