Vimplar till salu

fredag 15 februari 2013

Kycklinggryta


Då och då slänger även jag upp heltöntiga matbilder på Instagram ;) Och ibland får jag någon fråga om recept. Så nu ska jag försöka mig på att återge min tager vad man haver gryta som vi åt till lunch idag.

Jag använde mig av grillade kycklingfiléer men det är inget måste. Dom kan vara råa och så kryddar man upp dom när man steker dom. Det viktigaste är att krydda upp kycklingen med grillkrydda.

Först brynte jag champinjoner, hackad lök och paprika i lite smör. Sen tillsatte jag kycklingen som jag delat i mindre bitar. Slog på en skvätt grädde, vatten och en klick creme fraiche. En skvätt grönsaksbuljong, vitpeppar och några droppar soja. Red av såsen till valfri tjocklek. Har tyvärr inga mått, men det är bara att smaka av under tillagningen.

Ibland när jag gör denna så tillsätter jag andra ingredienser:  balsamvinäger, chilisås, tomatpuré, färska kryddor, pesto, andra grönsaker. Den går att variera i all oändlighet.

Plättlätt! Dagbarnen åt 3 (!!!) portioner var och dom hade inte ens tid att prata. ;) Det tar jag som ett gott betyg :)

Önskar er en en skön fredagskväll!

1 kommentar:

Jonna sa...

Tack för recept, det här kommer säkert mina ungar gilla också! :)