Vimplar till salu

fredag 31 maj 2013

Rabarbertiramisú


Försöker som bekant att hitta på allt möjligt med våran rabarber som fullständigt svämmar över. Ikväll gjorde jag tiramisú efter detta recept.

Det var gott och fräscht, men det blev ingen favorit. Nästa gång byter jag nog ut mascarponen mot philadelfiaost och kexen mot digestivekex. Tror det gifter sig bra mot rabarberns syra. Jag hade ett sött vin i kompotten och den blev verkligen supergod.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

MiaKvack sa...

Jag brukar göra något JÄTTEGOTT med rabarber:
Skär stjälkarna i bitar och koka med socker och lite vatten till en kompott. Gör sedan en 90-tals cheesecake (sån man fryser) och ringla över 2 dl kompott som du marmorerar ner i smeten innan du ställer den i frysen. Sött möter surt. SUPERGOTT!
Barnen avskyr den trådiga "rabarbergeggan" så numera silar jag av kompotten så att jag får en tjockare saft istället, då blir det som glass med rippel. Mer jobb men minst lika gott. Rabarberkompotten kan också frysas i burkar och användas senare.
Det mesta av vår rabarber slantar jag dock bara ner och fryser in i påsar för att koka saft på senare i sommar när vi har hallon, jordgubbar, vinbär, plommon, klarbär... Jag saftar utan recept och tar lite vad som helst så saften blir olika varje gång men alltid jätte god, tycker barnen. :-)

MiaKvack sa...

Kom på att jag hade ett recept! Sök på rabarber i vår receptblogg så hittar du det!