Vimplar till salu

torsdag 5 september 2013

Pyssla med barn

Vilka underbara sensommar/höstdagar vi har! Vi vill passa på att vara ute så mycket vi kan på dagarna och då får man hitta på lite pyssel som man kan greja med ute. Just nu är nyponen stora och röda och bara ropar på att bli plockade.
Vi plockade en hel korg full och barnen kom fram till att dom ville trä nyponen på tråd och göra kransar. Perfekt pyssel som även "min" treåring fixade att trä dom mjuka nyponen på ståltråden

Sen när vi kom hem valde vi fina band och knöt en rosett i kransen. Ta gärna lite grövre tråd då nyponen väger en del, men till dessa små kransar funkade våran tunnare tråd fint. Enkelt och fint och det tog precis lagom tid för att "orka" koncentrera sig för små barn.


På vägen hem från våran nyponpromenad så stannade vi till under den stora blodboken och kikade på bokollonen. Barnen blev nyfikna på fröna och ville prova att plantera dom. Så det fick vi såklart fixa. Ikeas muffinsformar i silikon blir finfina småkrukor, använd dom inte till bakning efter sen bara... ;)Vi har även plockat ekollon som vi trätt på resårtråd som halsband. Så ut i naturen och leta höstskatter!

Ha det gott!