Vimplar till salu

fredag 21 mars 2014

Nålburk


Jag knåpade ihop en liten nålburk till en vän som jag fick så fina tygstuvar av som tack. Tänkte här visa med några enkla bilder hur man gör. Hoppas att ni hänger med, annars är det bara att ställa frågor.
Man behöver en glasburk med lock och jag valde en liten kaviarburk då dessa har så bra lock med bred rak kant som är lätt att dekorera. Sen behöver man väldigt stadig kartong, jag köper min från Scrapfabriken. Tyg, vadd, band/spets, knapp, broderitråd, nål, sax, penna, något att mäta med och lim.Man börjar med att rita av locket på kartongen och klippa ut den. Sen ritar man en cirkel på tyget och den ska dubbel diameter som locket. Därefter stryker du in kanten på avigsidan.Syr rynksöm längs kanten med broderitråd eller annan kraftig tråd.Nu kommer det trixiga. Stoppa in vadd i tyget (ju mer vadd, desto mindre veck på sidorna) Sen ska kartongskivan stoppas in och tyget dras ihop. Knyt ordentligt så allt hålls på plats. Nu är nåldynan klar att limmas på locket. Lägg gärna locket under press tills limmet torkar.

När det torkat är det bara att dekorera kanten efter eget tycke. Jag limmade fast spets och band och sen ville jag även ha ett zickzackband så det sydde jag fast. Sist sydde jag fast en knapp för att gömma kanterna på banden lite.

Så nu är burken klar att fyllas med nålar, knappar eller annat skoj.


Ha en fin helg!

2 kommentarer:

Zarah sa...

Superfint, som alltid, och vilken bra liten tutorial!! Tack! :D

Rumpetuss sa...

Fint o praktiskt!!! Tack för instruktion!!!