Vimplar till salu

måndag 14 april 2014

Projekt Stensöta


Idag var det dags att presentera Stensöta för dagbarnen. Det hade kommit paket och brev till oss som vi läste och sen gav vi oss ut i skogen för att hjälpa Stensöta.Det var förväntansfulla barn som promenerade in i skogen och när vi hade strött älvstoft på den magiska stenen fick vi leta länge innan vi hittade fram till Stensötas hus. Väl där kikade barnen länge och funderade vem hon är och var hon var, för dörren var låst. Hon hade hängt ut tvätt och barnen packade försiktigt upp paketet.

Barnen ställde dit bänken och pyntade med ett litet påskägg. Som tack fick vi ta varsin guldpeng ur Stensötas skattburk. Men vi fick hålla utkik efter skatan för hon gillar glittriga och glansiga saker så inte hon skulle hitta skatten.

När vi gick hem kom flera funderingar från barnen. Hur hade hon skrivit breven? Fanns det fler älvor i skogen? Fantasier om hur hennes vardag ser ut. Hur allt måste vara så stort för henne. En kotte tex. 


Barnens ansiktsuttryck när dom hittade huset var oslagsbara och dom verkligen njöt att få vara en del av en fantasivärld en stund.

Så ut i väldren och odla fantasi!! Det har man stor nytta av i livet. Att kunna tänka outside the box och bejaka barnet i sig.

Vi hoppas att det kommer fler brev från Stensöta, där hon lär oss om skogen och naturen och säkert kommer vi att pyssla saker till henne också. Så länge barnen tycker att detta är kul kommer vi att spinna vidare.

Ha det bäst!

3 kommentarer:

AnnaMalinska sa...

Så underbart spännande

Rumpetuss sa...

Men vilken rolig ide!!! Underbart!!! Jag vill också vara med :0)

Mona sa...

Vilket fantastiskt projekt du har gjort med dina barn jag beundrar din härliga fantasi

Kram Mona