Vimplar till salu

torsdag 22 oktober 2015

Barnens konstprojekt

Jag och dagbarnen älskar att pyssla och skapa, men också att vistas i skog och mark. Då kläcktes en idé om att vi skulle skapa konstverk som andra också kunde ta del av. Det har varit ett otroligt roligt och givande projekt där alla fått känna sig delaktiga och vi har övat samarbete och odlat fantasi.


Att sitta i naturen och skapa har varit fantastiskt, även dom som har myror i brallan har haft tid att skapa en stund.


Vid varje konstverk har vi också fäst en informationslapp och hittills har verken fått vara ifred och vi har hört att både privatpersoner och skolor har besökt dom.


Vårat garnbollsträd, så enkelt men ändå så effektfullt.


Våran vilja att skapa utomhus har smittat av sig till hela dagbarnvårdargruppen, här skapar vi en naturväv på våran gård. 


Vi målar stenar som plötsligt förvandlas till ägg... Vad gömmer sig i äggen...? Givande samtal och självklart behöver äggen ett bo, det fixar vi lätt med material från skogen.


Ibland vill man ta med sig det man skapar hem också, så en dag skapar vi våra bokstäver med grenar och garn.


Pinnar och garn var så roligt att vi ville testa den tekniken igen. Det blev en vacker trädkrona till en tall vi nästan alltid passerar på våra skogsutflykter.Lera är kul! Här skapade vi trädgubbar direkt på trädstammar. Några av gubbarna sjunger och några mumsar på blåbär. En har skägg!Kastanjetider! Vi skapar spindlar, som måste ha ett nät att bo i.
Vi väver ett nät mellan två träd i regnbågens färger. Det blir fint.


 Nu har vi skapat en egen konstrunda i skogen.

6 kommentarer:

LoNiPe sa...

Vilket underbart projekt. Du är så duktig och påhittig med "dina" barn. Så fräckt att gå en skogspromenad och så helt plötsligt se något av alla dessa fina konstverk. Jag har länge haft tanken att hänga julkulor i en gran till jul längs med vår skogspromenad. Alltid glädjer det någon.

Evas Pyssel sa...

Gode tid vilka roliga grejer ni har gjort. Spännande att skapa utomhus. Jag nästan längtar tillbaka till skoltiden för så här skulle jag också vilja arbeta. Vi hade utedagar i skogen regelbundet och ungarna älskade det och jag med.
Tummen upp för allt detta !!!!!!
Kram Eva

Monica Hallor sa...

Hälsa till alla duktiga barn att det är jättekul att få se så vackra saker när man är ute och går! Vilket härligt initiativ! Och vilken kreativitet!

Rumpetuss sa...

Så himla kul med måste vara att vara dagbarn hos dig!!! Då skojiga saker ni hittar på varje dag - mysigt o vackert designprojekt!!! Å alla saker du skapar - sååååååååå fina!!! Bara älskar mitt fina pennfodral jag vann hos dig, blir glad varje gång jag ska ta en penna 😃 Tack för härligt inspirerande blogg!!!

Frida sa...

Så ljuvligt kreativt! Blir varm och lycklig inombords. Kram

Händer på Haga sa...

Hej. Såg din kommentar hos mig först nu. Länken du efterfrågar kommer här, om det fortfarande är aktuellt.
http://www.carrotmuseum.co.uk/craft.html
Lycka till!