Äntligen helg!
Då har man tid till långfrukost och vad passar bättre än varmt nybakat bröd på bordet.
Slängde ihop en deg av det som jag hade hemma. Hoppas nu att måtten stämmer ;)
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk ljus sirap
1 dl torkade tranbär
11-14 dl mjöl
Vatten att pensla med
garnera med havregryn och flingsalt
Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken och sirapen. Rör om tills allt löst sig.
Tillsätt salt, smör och det mesta av mjölet.
Arbeta kraftigt (använd gärna maskin) tills den går ihop och känns smidig.
Jäs under bakduk ca. 45 min
Dela degen i 16 bitar som man rundriver och platta till bullarna försiktigt på plåten som är klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Pensla med vaten och strö över havregryn och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 200 grader (varmluft)
Lycka till och trevlig helg!!!
2 kommentarer:
Mums, jag älskar enkla frukostbröd :)
Som alltid inspirerende, delikat og flott! Tusen takk Anna Maria for herlig resept og ha en riktig mysig helg ♥
Kramen damen ;)
Skicka en kommentar