Vimplar till salu

söndag 20 maj 2012

Dekorerad påse och färgläggningstips


Idag är det min tur igen att försöka inspirera och denna söndag blir även min sista gång. Jag har valt att sluta som designer för Scrapfabriken, det har varit en otroligt rolig tid och jag är så stolt över att få varit en del av detta duktiga designteam. Stort TACK till Helén för den här tiden! 

Jag hade färgläggningskurs förra helgen hos Scrapfabriken och till den kursen hade jag förberett några målade motiv. Ett av motiven valde jag att dekorera en papperspåse med. Passande till student eller födelsedag, bara att fylla med något trevligt ;)



Nedan ser ni två motiv, den första har jag gått över med distressrefiller och vattenpensel en gång och det andra motivet har jag förstärkt skuggor med samma färg. Det tredje motivet som nu sitter på påsen har jag gått över en tredje gång, denna gång med en brun nyans för att skapa ett djup och tona ner färgerna.


Visst blir det skillnad om man väljer att färglägga i lager. Jag målar oftast tre lager och gillar att sitta och "pilla" länge på mina motiv, det blir en slags avkoppling för mig.





Jag visade även ett motiv som jag färglagt med dom nya Distresspennorna, det är motivet längst till vänster. Det var första motivet jag målade med pennorna, så jag behöver öva lite mer för att få det som jag vill. Men det var väldigt kul!

Näst längst till vänster är ett motiv som jag målat hela motivet med samma färg, sk monokromatisk färgläggning. Väldigt roligt och lärorikt att försöka få till skuggor och ljus med bara en färg. 

Därefter målade jag ett svart hår då det kom upp en fråga hur man gör det på kursen. Jag lämnade vita partier för att få djup i det sen målade jag även med en turkos färg i håret för ännu mera liv.

Det sista motivet målade jag under kursen för att visa alla lager. Dessa kurser är så roliga att hålla och det är tack vare er kursdeltagare!!! Alltid lika inspirerande! TACK!!!





Slänger med en bild också på nyansskillnaden mellan refillerna och pennorna. Övergripande kan man säga att pennorna är lite ljusare och inte lika "djupa" som refillerna, hoppas ni förstår vad jag menar ;)
(2 av färgerna saknar jag som refiller därför är det två vita fält)

Än en gång STORT TACK för denna tiden!

Mateirallistan hittar ni i Scrapfabrikens blogg.

3 kommentarer:

Åsa/asamia sa...

Kul att få se hur du tänker när du färglägger, man lär sig nåt nytt varje dag ;)
Lycka till med nya uppdrag i framtiden!
Ha en go söndag,
Kram

Jeanette Wallén sa...

Tack för att du delar med dig av tips och berättar hur du gör! Det är så inspirerande och intressant att läsa/se, då du är min färgläggningsdrottning!! :D :D

Kram,
Tett

Annika kort & gott sa...

Tusen tack för att du delar med dig av tipsen! Din påse är superfin, får allt ta och testa och gå över motiven en tredje gång med annan färg, blev ju så läckert!
kram Annika