Vimplar till salu

lördag 6 april 2013

Kardemummaskorpor




100 gr rumsvarmt smör
200 gr ljust muscovadosocker
2 ägg
2 tsk mald kardemumma
3 krm ekologiskt vaniljpulver (finns hos Leilas Generalstore)
360 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker.
Vispa ned äggen ett i taget.
Blanda sedan de torra ingredienserna, och rör ihop alltsamman.
Dela degen i två bitar.
Rulla ut dem på bakplåtspaper på en plåt, och platta ut dem.
Grädda i cirka 14 minuter.
Stäng sedan av ugnen, och ta ut plåten.
Dela sedan skorporna, placera ut dem på plåten, och ställ in dem i ugnen igen i fem minuter.
Låt dem sedan svalna på plåten. 
Förvara dem i en tätslutande burk, så håller skorporna sig krispiga.



Mums!

Inga kommentarer: