Vimplar till salu

måndag 27 maj 2013

Sommar i en skål


Våra rabarber slår alla rekord! Dom är enorma och jag plockar febrilt bort blommor och försöker använda så mycket jag hinner. Idag kokade jag och dagbarnen kräm till mellis. Den blev gudomligt god, toppade den med en gnutta vaniljpulver och en stor sked mörkt muscovadosocker. Sen några droppar kall grädde... Mmmm sommar i en skål!

Koka upp 4 dl vatten och 1,5 dl strösocker, lägg i ca 800 g hackad rabarber. Koka tills bitarna har kokat sönder. Rör ut 3 msk potatispulver i lite kallt vatten och rör i en tunn stråle, rör tills det har tjocknat. Smaksätt efter eget tycke. Jag tog ett kryddmått vaniljpulver (från Leilas) och 2 msk mörkt muscovadosocker.

Låt svalna eller kallna helt, njut!

2 kommentarer:

Malin sa...

Detta blev vår kvällsmat med. Helt underbart!

ANNA sa...

Ljuvlig sommarmat.

Jag minns Mammas och Mormors kräm gjord på rabarber, på äpplen (med eller utan kanel), björnbärskräm, jordgubbskräm och dessutom ljuvlig svalkande rabarbersoppa från heta soliga sommardagar när jag var liten, dagar då ingen iddes äta eller laga någon "riktig middag".