Vimplar till salu

fredag 6 december 2013

Pyssla med barn
Dessa mörka decemberdagar passar utmärkta att fylla med lite pyssel. Vi har gjort stjärnor att hänga i fönstret eller varför inte i granen. Världens enklaste, bara att måla hushåll/toarullar i valfri färg och sen platta till dom och klipp rullarna i remsor.

Häfta ihop så många som man vill och fästa ett snöre för upphängning. Vill man lyxa till det lite mer glittrar man dom också. Vi valde att efterlikna snöstjärnor så våra fick vara vita.

Nu när snön lagt sig över vårt avlånga land är det hög tid att tänka på våra små bevingade vänner. Smält cocosfett i en gryta på svag värme.

Blanda i fågelfrön och häll upp i lämpliga formar. Vi använde oss av muffinsformar i silikon som vi skar ett jack i botten för att kunna dra ett snöre igenom. När dom stelnat var det bara att kränga av formen och sen kan man använde dom igen.

Fäst en pinne under så fåglarna har något att sitta på. Sen valde vi att piffa till dom lite med fina träkulor. Då lyser dom fint i äppelträden mot den vita snön.Önskar er en skön helg!

2 kommentarer:

Maritha sa...

Så mycket härligt pyssel och underbara tips! :)

Kram

Anna sa...

Härliga tips du har.. Så roligt att pyssla ihop med barnen..

Kram Anna