Vimplar till salu

lördag 27 juli 2013

Snigelbeskrivning

Har fått förfrågningar om jag kan lägga ut beskrivning på sniglarna som jag syr. Jag tänker hålla mönster och mått för mig själv, men delar gärna med mig av hur jag gör dom.

Håll i er nu blir det bildflöde!Jag börjar med att rita upp kroppen på dubbelvikt tyg. Sen syr jag runt med små stygn och lämnar en öppning så det går att fylla kroppen. Därefter klipper jag ut kroppen, ca en halv centimeter från stygnen.Skalet syr jag av en rektangulär tygbit som jag dubbelvikt. Lämna ena kortsidan öppen.Sen är det dags att fylla kroppen, jag använder vanligt matris.Skalet fyller jag med kuddvadd.Syr igen öppningarna.Rullar ihop skalet och fäster med en nål.Nålar fast skalet på kroppen där jag vill ha det.
Sen syr jag fast skalet och jag nästar även "skruven" på skalet.Dags för ögonen. Jag trär en pärla på en bit ståltråd.Trär igenom huvudet.Och upp igen... :)Andra ögat på plats.Sen är mina sniglar alltid lite lortiga får dom älskar att krypa omkring i komposten. Så på med lite "lort" runt kanterna.Mycket bättre, nu är kanterna både lortiga och lite tuffsiga!Sen är dom också lite blyga och försiktiga så dom har en kärleksfull rodnad på kinderna (tänk att sniglar har kinder) Nu är den klar att flytta hemifrån. Då packas dom varsamt ner i ett blomstrande paket och med sig ut i världen har dom några val valda ord som jag viskat i deras öra (jo sniglar har öron också)

Att adoptera en av mina sniglar innebär det förnäma arbetet att utse en bra och trygg plats åt den i sitt hem, där den kan förgylla hemmet så som bara en snigel kan - Snigeln är nämligen den hemkäraste varelsen som finns (den har ju alltid hemmet med sig) Så trivs snigeln hos dig, trivs alla varelser som vistas i ditt hem. (Egentligen är det ju inte en snigel utan en snäcka... Men snigel låter ju mycket gulligare ;) )

Ha det gott!

7 kommentarer:

Henrietta sa...

Dina snigelvänner är verkligen superfina!! Har du kommit på mönstret själv?
Kram Henrietta

Anna Maria Niia sa...

Tack!! Ja, det har jag, det är ju inget avancerat mönster alls ;) Kram

Henrietta sa...

Det minst avancerade blir oftast det bästa! Jag beundrar din förmåga till detaljer! Du tänker ett steg längre när det kommer till emballage och liknande. Jag är mer "klumpig" i mitt skapande. Du är helt enkelt en stor källa till inspiration!
/H

eva sa...

Dessa är helt underbara - och du får det att låta så kärleksfullt när du beskriver hur du gör!
Och det är ju så det ska vara! :-)
Kramisar

Britt-Inger sa...

Tack snälla för den beskrivningen :o) Du inspirerar otroligt.... Är på väg att lämna papper för nya vägar.
Har du några bra webb butiker för bra och billigt material för allt ditt skapande?
Skön söndag.
Britt-Inger

m sa...

so cute! love them!

Zarah sa...

Du är så go, som delar med dig av förloppet! Och TÄNK så sött det blir! ♥